Se käy todella helposti. Kirjoittakaa paperille sanat “EI MAINOKSIA” ja teipatkaa se postiluukkuun. Siinä se! Säästätte omalta osaltanne kymmeniä, jopa sata kiloa paperia vuodessa. Lisäksi vältytte niiltä kymmeniltä ja taas kymmeniltä mielihaluilta, joita nuo kaikki mainokset mahdollisesti teissä herättäisivät. Säästätte kaikki rahat jotka muuten olisivat menneet noiden tavaroiden ostamiseen. On mahtavaa huomata, miten paljon maailmassa on tavaraa jota ei oikeasti ollenkaan tarvitse. Jätetään se kauppaan ja säästetään luontoa. Suurin osa tavarasta on tänä päivänä joka tapauksessa Kiinassa valmistettua, joten kotimaan työllisyyteenkään ei tällä ostamattomuudella ole vaikutusta. Kiinan teollistuminen sen sijaan on suuri uhka Maapallolle, joten sen hillitseminen on pelkästään hyvä asia.
Jos mainoksia tulee jokaiseen Helsingin kotitalouteen kaksi kiloa viikossa, tekee se sata kiloa vuodessa. Jos kotitalouksia on n. 300 000, tekee se 30 000 tonnia vuodessa! Koko Suomen tasolla vastaava määrä olisi 300 000 tonnia sellaista paperia, joka muutenkin useimmiten lentää lukemattomana roskikseen. Meillä ei saisi olla varaa tällaiseen tuhlaukseen.
Näin siis nuo kaksi sanaa “EI MAINOKSIA” tuovat moninkertaisen hyödyn. Kun paperitehtaat viime vuonna olivat lakossa, se näkyi koko Suomen sähkönkulutuksessa, joka oli lakon aikana roimasti alle normaalin.
Kirjoittakaa tai printatkaa siis heti paperille sanat “EI MAINOKSIA”, kiinnittäkää se näkyvälle paikalle postiluukun välittömään läheisyyteen, niin otatte todella suuren askeleen kestävän kehityksen suuntaan. Ilman, että menetätte yhtään mitään. Tärkeimmät ilmaisjakelulehdetkin ovat luettavissa netissä, paperista versiota ei tarvita. Helsingin Sanomatkin voi tilata verkkoversiona, ja säästää vielä lisää paperia.
Kun säästää paperia, säästää metsää, energiaa jolla paperi tehdään ja kuljetetaan paikasta toiseen. Säästää jätepaperin käsittelyssä energiaa ja luontoa.
Ja säästyneet rahat, älkää tuhlatko muuhun. Tehkää vähemmän töitä, ottakaa vapaata itsellenne, maatkaa sohvalla, älkää tehkö mitään. Miettikää ja ajatelkaa maailman menoa.
Jos ei käy, niin keksikää itse parempi tapa säästää energiaa ja vähentää päästöjä yhtä helposti.
Puhelinluettelot olisi jo kymmenen vuotta sitten voinut korvata CD-romilla. Ja nyt kun ne voi korvata nettiluetteloilla, niitä ilmestyykin Helsingissä kaksin kappalein, kahdelta eri julkaisijalta. Tehkää toinen ekoteko, älkää hankkiko mitään paperisia puhelinluetteloita itsellenne. Säästätte vaivan lisäksi paperia. Jos kaikki toimivat näin, kaikki luettelot jäävät julkaisijoiden käsiin, eikä luetteloita enää ensi vuonna paineta. Tempaus säästää monta miljoonaa kiloa paperia joka vuosi.
Jos tämäkin idea on mielestänne huono, niin keksikää itse parempi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Huoh, puhelinluetteloita tänne ei tule ensimmäistäkään mutta tuo mainosposti, siitä vallitsee perheenkeskeinen erimielisyys. Se toinen osapuoli tahtoo ne. Älä kysy miksi, minäkään en tiedä....itse kun luen enempi fiktioita kovissa kansissa kuin lidlin halpaaruokaaorjatyövoimalla-mainoksia.
Miten olisi tasapuolisuuden nimissä puolet ja puolet; joka toinen viikko lappu luukulla, joka toinen ei? Onhan molemmilla osapuolilla sananvaltaa yhteisen postiluukun käytössä. Vai onko?
Lähetä kommentti