tiistai 16. tammikuuta 2007

Vaihtoehtoliike 2007


Tapani liittyy Petja Jäppisen lanseeraamaan Vaihtoehtoliike 2007:n. Kierrätys on välttämätöntä planeettamme elinvoimaisuuden säilyttämiseksi. Niinpä samaa tervehdyttävää vaikutusta on lupa odottaa myös kansanedustajien kierrätykseltä.

Tapani lähtee siitä ajatuksesta, että jos halutaan muutoksia politiikkaan, pitää vaihtaa kansanedustajia. Auttaako se sitten on toinen asia, mutta jos ei vaihdeta, ei mikään ainakaan muutu. Uudet luudat lakaisevat paremmin, vanhat pierut pihalle ja uudet tilalle. Edustajien keski-ikä 51 vuotta voisi sekin olla vähän vähemmän, ei olisi pahitteeksi. Fiksua porukkaa pitää tietenkin olla, ettei tule tyhmiä päätöksiä. Tapani ei voi sietää tyhmyyttä. Ja sen verran munaa porukalla, ettei viedä kuin pässiä narussa, vaan oma tahto ratkaisee, silti äänestäjien tahtoa unohtamatta.

Lukekaa tämä avoin kirje kansanedustajalle, ja miettikää, voisiko se olla totta. Motivoisiko vaihdetuksi tulemisen uhka toimimaan jotenkin toisin? Nyt on se aika, jolloin kansanedustajat kuuntelevat kansalaisten mielipiteitä ja keskustelevat heidän kanssaan. Voisi vaihdetuksi tulemisen uhka lisätä tuota yhteydenottoa ja aktiivisuutta myös vaalien välisenä aikana? Tieto siitä, että jos vaalien jälkeen unohtaa äänestäjänsä ja lupauksensa joutuukin vaihdetuksi, voisi tuoda sopivasti motivaatiota. Kenkää tulee jos ei ole ihmisiksi.

Jos mielestäsi kaikki on hyvin juuri nyt, äänestä samaa kuin viimeksikin. Jos olet pettynyt johonkin, haluat muutosta, uusia tuulia, jotain äksöniä, ihan mitä vaan, äänestä uutta, ensikertalaista. Tapani on nyt kypsä riittävän moneen asiaan yhtä aikaa, ja tahtoo vaihtaa. Vaihdetaan ne kaikki!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten hyvä, mutta ei niistä tyypeistä joita minä olen äänestänyt, ole ikinä kukaan päässyt sinne muutenkaan :D. Ehkäpä tässä tapauksessa riittää jos äänestää tyyppiä joka on paitsi sellainen johon voisi uskaltaa jokusen vuoden luottaa, myös sellainen joka ei ole siellä ikinä ollut tekemässä eimitään..