tiistai 30. tammikuuta 2007

Soutaa - huopaa

Välillä Tapanista tuntuu siltä, ettei ymmärrä. Välillä siltä, että on aikaisemmin ymmärtänyt, mutta enää ei ymmärrä. Joskus harvoin siltä, että ennen ei ymmärtänyt mutta nyt ymmärtää. Nyt näyttää pahalta, aikaisemmin on ymmärtänyt, mutta enää ei ymmärrä sitten niin YHTÄÄN mitään. Voin tietysti olla väärässäkin.

Koska sitä ”metropolia” nyt siis ollaan puuhaamassa tänne Hels… eikun pääkaupunkiseudulle, ja sinne pitää saada kaikki asumaan ja tietenkin työpaikkoja pitää olla niille kaikille myös täällä ”metropolissa”. Sitten, 17.1.2007 luki uutisessa, että

” Maakuntiin siirtynyt tuhansia työpaikkoja

Hallituksen alueellistamisohjelman myötä noin 3 100 - 3 400 valtion työpaikkaa on siirtynyt pääkaupunkiseudulta alueille päättyvällä hallituskaudella.

Hallituksen alueellistamisohjelman tavoitteena on 4 000 - 8 000 työpaikan sijoittaminen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle vuoteen 2015 mennessä.”

Tässä vaiheessa Tapani tipahti tuolilta alas. Tiedättekö sen tunteen, kun on luulenut jotakin, ja huomaakin erehtyneensä. Tai luulee niin.

On se mainiota, että yksi instanssi (Helsingin Kaupunginhallitus) puuhaa niitä työpaikkoja Helsinkiin ja toinen (Suomen hallitus) puuhaa niitä Helsingistä ulos. Vai meneekö se nyt näin? Katsokaas, ne kaikki puheet ”metropolista” ja sitten nämä hallituksen jutut näyttävät jotenkin tekevän samaa asiaa, mutta eri suuntiin. Vähän sama asia, kuin kaksi tukkirekkaa maantiellä, jotka ajavat vastakkaisiin suuntiin. Hyvä puoli asiassa on se, että tasapaino säilyy. Toinen hyvä puoli on se, että kummaltakaan instanssilta ei tällä menolla lopu tekeminen ja ne molemmat tuntevat itsensä hyödyllisiksi. Toinen siirtää ulos, toinen sisään, toinen takaisin ulos ja sitten taas sisälle, ulos, sisään, ulos, sisään... Vaikka edestakainen liike voi olla myös hyvin kannatettava asia, tässä tilanteessa Tapani tuntee tulleensa viilatuksi linssiin.

Kumpaa sitten uskoa? Molemmat instanssit koostuvat ihmisistä, joiden tekemiseen teoriassa voi jokainen vaikuttaa. Teoriassa siis, äänestämällä, ulos tai sisään. Entä jos ne vaihtaisi päittäin? Ne jotka nyt siirtävät ulos niiden tilalle, jotka siirtävät sisään. Alkaako valtion työpaikat siirtyä takaisin sisään, ja ”metropoli” alkaa siirtyä ulos? Jos taas molemmissa olisi vain niitä, jotka siirtävät sisään, olisi ”metropoli” kasassa aivan tuota pikaa. Jos sitten taas molemmissa olisi vain niitä, jotka siirtävät ulos, jääkö tänne silloin enää ketään? Ainakin asuntopula täällä Helsingissä olisi näin ratkaistu.

Kysykää vaan Tapanilta, jos on muita ongelmia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästäkin tiedonjyvästä. Ihanko oikeasti joku instanssi haluaa työpaikkoja muuallekin kuin tänne pääkaupunkiin?? Hei, se porukka puikkoihin, ilman muuta, ettei tarvitse pelätä viettävänsä eläkepäiviä pikkusingaporessa! Kun kerran tekniikka on ja lääniä mihin ihmisiä asuttaa.

Vai onko sellaista maailmaa missä työelämä ja tehokkuus ei sanele kaikkea olemisen laatua? Muualla kuin päiväunissa?

Kaj kirjoitti...

Maailman pitäisi olla sellainen kuin haluamme. Mutta on ihmisiä, joiden haluaminen vaikuttaa enemmän kuin toisten haluaminen. Heillä on oikeat mielipiteet, muut ovat väärässä eikä heistä tarvitse välittää. Taidamme kuulua tähän tyhmempien porukkaan, jolla ei ole niin väliä.