sunnuntai 7. tammikuuta 2007

Sipoota demokraattisesti, kiitos!

Tapani on jo blogin alustuksessa julistautunut poliittiseksi idiootiksi, eikä häpeä sitä yhtään. Tietämättömyys tuli taas todistettua, kun Sipoon lounais-osan liittämisestä Helsinkiin julkaistiin mielenkiintoisia mielipidekyselyiden tuloksia.

Tapani on joskus erheellisesti kuvitellut, itse asiassa jopa luullut tietävänsä, että demokratiassa vaaleilla valitut poliitikot ovat eräänlaisia kansan edustajia. Myös kunnallispoliitikot, ovat eräänlaisia kuntalaisten edustajia, joiden mielipide, arvot ja tahtotila olisi ikään kuin kansan keskiarvon mukainen, eräänlainen läpileikkaus siitä, mitä äänestäjät haluavat ja ajattelevat. Eli poliitikot ovat eräänlaisessa luottamustehtävässä, jossa heidän tehtävänä on mm. vahtia virkamiesten tekemisiä ja pitää huoli siitä, että se tekeminen on kansan tahdon mukaista. Tähän tehtäväänhän heidät on valittu. Näin on Tapani ajatellut äänestäessään tähän mennessä joka ikinen kerta kun siihen on ollut mahdollisuus. Edustajaa on myös tullut vaihdettua, kun se toimikin eri tavalla kuin olisi halunnut.

Mutta periaate siis tuo, äänestä ehdokasta, jonka mielipiteet, arvot ja tahto ovat mahdollisimman lähellä omiasi niin sinulla on oikeus odottaa asioitasi hoidettavan lähes niin kuin sinä haluat. Vai onko? Jos näin on, niin pikainen mielipidekysely sekä kansan että sitä edustavien poliitikkojen keskuudessa tuottaisi kutakuinkin yhtenevän tuloksen. Näin on Tapani luullut.

Lounais-Sipoon liittämistä Helsinkiin kannattaa 43 % ja vastustaa 38 % helsinkiläisistä. Kaikkien puolueiden kannattajien keskuudessa vastustajia on enemmän kuin kannattajia. Vantaalla ja Espoossa vastustajia on vielä enemmän. Puhumattakaan Sipoolaisista, tietenkin.
Helsingin kaupunginvaltuutetuista yli 90 % kannattaa liittämistä. Valtuuston puheenjohtaja Rakel Hiltunen (SDP) epäilee kansan vastustuksen syyksi Helsingin ja Sipoon riitelyä. "Asia on tullut vähän toraiseksi. Se tympii ihmisiä." Tapanista taasen näyttää siltä, että tavallisella kansalla on aivan erilainen oikeustaju kuin valtuustolla. Sellainen, että naapurilta ei saa ottaa. "Älä varasta", tai jotain sinne päin. Vieläkö se juttu on voimassa? (Sanoiko juku VÄHÄN toraiseksi?)

Tai saattaahan se olla, että ryssät ajatteli juuri samoin ottaessaan Karjalan, että meillä kun tuota maata on vähänlaisesti, niin otetaanpa tuosta vähän. Kun me välttämättä tarvitaan oman kasvumme turvaamiseksi. Eihän siellä ole asukkaitakaan paljon paskaakaan.

Tapani on myös sitä mieltä, että Sipoo ymmärtää hyvin Helsingin tarpeet, koska on esittänyt itse rakentavansa nuo 40 000 asuntoa Helsingin havittelemille alueille. Miksi sitä ei oteta vakavasti? Sipoolla on Hjallis, Hjallis joka tuosta vaan rakensi Helsinkiin Areenan, ja vielä jalkapallostadioninkin. Hjalliksen johdolla Sipoo pystyy aivan varmasti rakentamaan asuntoja juuri niin paljon kuin haluaa. Uskokaa pois.

Onneksi Helsingin Kaupunginvaltuusto ei päätä tätä asiaa, ja toivottavasti eduskunnasta löytyy enemmän tuota mainittua kansan edustusta. Tietenkin asia päätetään vielä ennen vaaleja, jotta kansan tahto ei vaalien kautta oikeasti pääse vaikuttamaan mihinkään.

Ei kommentteja: