keskiviikko 28. maaliskuuta 2007

Jakovara katosi!

Vaalien alla lanseerattiin uusi termi, ”jakovara”. Jos nyt puhutaan jostain muusta kuin Kurosen jakovarasta, niin sillä tarkoitettiin ”ylimääräistä” rahaa ensi vuoden budjetissa, joka voitaisiin jakaa erilaisiin parannuksiin, verohelpotuksiin, perintöveron poistoon, eläkkeiden nostoon yms. Eihän sellaista jakovaraa nyt oikeasti ole. Ole koskaan ollutkaan. Nyt se viimeistään pitäisi tajuta, kun Raimo Sailas on puhunut:

Poliitikkojen ennen vaaleja lupaamaa jakovaraa ei Sailaksen mukaan ole, päinvastoin taloutta pitäisi tasapainottaa.kirjoittaa Taloussanomat.

Päivä sen jälkeen kun uusi eduskunta aloitti työnsä, tulee valtiosihteeri, ja vetäisee maton koko porukan alta. Hahhaahaahaa, että naurattaa oikein ääneen! Siinä sitten on mitä parhaimmat lähtökohdat uudelle Arkadianmäen Ongelmajätelaitokselle tarttua työn syrjästä kiinni. On taas aivan sairaan hauskaa seurata millaisia selityksiä tällä kertaa kuulemme.

Sailas perustelee: ”Talouden kasvua hidastavat jo tällä vaalikaudella väestön ikääntyminen ja ilmastonmuutokseen varautuminen.”

Noniin, nyt viimeistään tulee Pajamäkeä ikävä. Väestön ikääntyminen ja eläkepommi on ongelma, jolle uusi eduskunta ei halua tehdä mitään, muuta kun kaataa lisää bensaa liekkeihin. Ilmastonmuutokseen varautumisesta olen tainnut itsekin muutaman sanan jonnekin kirjoittaa, muistaakseni tänne. Eli siitä, että se maksaa aivan sairaan paljon rahaa, ja jos meillä on samanaikaisesti hoidettavana eläkepommin hallitsematon räjähdys ja ilmastonmuutos, niin ei hyvältä näytä.

Siis vaalituloksen takia riemusta tasajalkaa hyppinyt porvariporukka on nyt pyyhkäisty takaisin maanpinnalle. Lähimpien kuukausien aikana ennustan tapahtuvaksi samaa kuin ruotsissa; eduskunnan ja tulevan hallituksen suosio sukeltaa kuin lehmän häntä ja muillekin tulee ikävä Pajamäkeä, tai ihan ketä muuta tahansa. Sauli taisi nykyporukasta olla ainoa joka liikoja luvannut. Ehkä.

Mutta nauru pidentää ikää, jos asioista pitää yrittää jotakin hyviä puolia etsiä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ystävä hyvä,
koita nyt päästä siitä pajamäki-mantrasta eroon. Tehän ootte vanhoja äijiä kumpikin. Tommonen marmatus ei oo mistään kotosin.

Kaj kirjoitti...

Etsi itsellesi parempaa luettavaa, tommonen marmatus ei oo mistään kotosin.

Sitä paitsi, ystävilläni on aina nimi.