tiistai 6. maaliskuuta 2007

Ungdomshuset puretaan

Nyt kun nuorisoaktivistien ydinjoukko Tanskassa oli saatu kiven sisään, Ungdomshusetin omistaja Faderhuset-uskonlahko käytti tilaisuuden hyväkseen ja aloitti talon purkamisen. Iltaan mennessä koneet olivat repineet kolmanneksen talosta hajalle.

Purkajilla oli naamiot jotta heitä ei tunnistettaisi, ja koneiden logot oli peitetty, jotta purkamiseen osallistuvat yritykset pysyisivät salassa. Voiko tuollaista tapahtua länsimaissa? Aivan SAIRASTA!

Faderhuset aikoo rakentaa tilalle uuden, kaikille avoimen talon. Heidän mielestään on ollut vastuutonta antaa nuorten käyttää Ungdomshusetia, ja nyt he tekevät palveluksen purkamalla sen. Näin se käy - voi helvetin kuustoista!

Juuri nyt ei ole sanoja… Toisaalta lohduttaa, kun huomaa samanlaisia (ja vielä pahempia) idiootteja olevan muuallakin kuin Helsingissä. Tietenkin toivoisi, ettei niitä olisi missään, vaan kaupunkilaiset saisivat rakentaa oman kaupunkinsa itselleen mieleiseksi. Päinvastoin kuin nykyään, nuorten mielipide tulisi olla etusijalla kaupungin pysyviä rakenteita suunniteltaessa. He tulevat elämään päätösten kanssa pisimpään. Vanhempien päätäntävaltaa joissakin asioissa pitäisi rajoittaa, koska on väärin päättää asioista jotka koskettavat muita enemmän kuin itseään. Näitä periaatteita voisi aivan hyvin soveltaa kaupunkisuunnitteluun, mutta sukupolvien välinen vastakkainasettelu tietenkin estää sen tehokkaasti.

Mitä tästä eteenpäin? Pidätetyt nuoret vapautuvat aikanaan vankiloista. Purkufirma paljastuu ennemmin tai myöhemmin, todennäköisesti ennemmin kuin myöhemmin. Purkajien henkilöllisyys paljastunee sekin. Mitä sitten tapahtuu? Jotenkin minusta tuntuu, että tämä ei jää tähän.

Se nyt on ainakin selvää, että nuoret joita tämä suoraan koskettaa, ovat aivan saatanan vihaisia, eivätkä tule antamaan kaupungille ikinä anteeksi kohteluaan. Kaupunki voi antaa heille toisen paikan, mutta tätä haava Kööpenhaminan poliitikot eivät koskaan pysty parantamaan. Loukattujen joukossa on tiettävästi joukoittain myös nuorten vanhempia. Paska homma.

Erään vaalimainoksen sanoja lainatakseni, ”Eihän se nyt noin voi olla”. Arvaa puolue. (Vihje: Menee sarkasmin puolelle)

http://en.wikipedia.org/wiki/Ungdomshuset

Ei kommentteja: