sunnuntai 25. maaliskuuta 2007

Liikaa pönötystä yhdelle kerralle

Pää on vieläkin tyhjä kuin Jeesuksen hauta pääsiäisaamuna, jos kohta ikinä on muuta ollutkaan, mene tiedä. 2524 ääntä Oskulle. 2524 äänestäjän jonosta muodostuisi yli kilometrin mittainen, ei paha! Mutta ei tarpeeksi hyväkään.

Suokusta voitti, Kokomusta tuli toiseksi ja Betoni-Demarit kolmanneksi. Pirkko Ruohonen-Lerner tuli valituksi äänimäärällä 1058. Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg ei tullut valituks äänimäärällä 7804. Tarjan sijaluku oli 42. Saman kohtalon koki mm. Sari Essayah 7734 äänellä, sijaluku 44, sekä moni muu. Vaalijärjestelmä on kokolailla hanurista, tällaisen ei pitäisi olla mahdollista. Tämä, sekä puoluekuri siirtää valtaa kansalta puolueille, mikä ei siis ole kivaa. Tässä yksi syy, miksi moni jätti äänestämättä Oskua, vaikka olisi halunnut. Puolue oli väärä, eikä haluttu ottaa sitä riskiä, että ääni meneekin vaalijärjestelmän ansiosta Oskun sijasta jollekin pönöttäjälle.

Vaalivoittoa hihkuva Sekoomus sai Pahvi-Saulin vanavedessä monta edustajaa sisään. Saulin 60563 ääntä ovat kaikkien aikojen ennätys. Hän ja Katainen puhuivat telkkarin mainosspoteissa jotain, joka meni kansaan kuin häkä. Vai oliko niillä merkitystä, mene tiedä. Demareiden mainokset kuulemma olivat syyllisiä tappioon, tai eivät olleet syyllisiä tappioon, mene tiedä.

Joku meni kumminkin pieleen. Lisää arvailua joskus myöhemmin.

Ei kommentteja: