keskiviikko 7. helmikuuta 2007

Mitä tarkoitat, Korpinen?

Hesari kertoi 6.2.2007 apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpisen sanoneen. Että Sipoon rakentaminen alentaisi asuntojen hintoja. Kenen se pitäisi rakentaa, siihen ei PK ottanut kantaa. Mutta asiahan on päivän selvä, Helsingin se pitäisi rakentaa. Sipoosta ei ole siihen ei mitenkään, ei siellä osata rakentaa taloja. Asukkaitakin siellä on vain 10 % siitä mitä Vantaalla, vaikka lääniä on enemmän. Ja luonnollisesti asukasmäärien ero oikeuttaa meidät isompana ottamaan Sipoon itsellemme ja rakentamaan sen täyteen.

Hmm. Voisikohan samaa soveltaa pienemmässä mittakaavassa? Naapurissa asuu vain kaksi ihmistä, meillä kuusi, eiköhän rakenneta se meidän uusi autotalli naapurin pihalle. Kysytään nyt varmuuden vuoksi kaverilta ensin lupa.

Samat liturgiat siis, eli että Helsinki haluaa osan Sipoosta jotta voi rakentaa sinne asunnot 40 000 ihmiselle.

Mutta tämä ei siis riitä, vaan loputkin Sipoosta pitää rakentaa.

”Vanhoja asuinalueita pitää tiivistää, jotta nykyisellään hajanainen ja epätaloudellinen yhdyskuntarakenne saadaan halvemmaksi.”

No niin, näin saadaan ”halvemmaksi”. Uskooko joku oikeasti, että rakennusliikkeet suostuvat rakentamaan mitään mikä olisi halvempaa kuin tähän asti? Sopii ainakin epäillä.

Mitä sitten maksaa Sipoon maiden lunastaminen sikäläisiltä maanomistajilta, sitä ei kukaan ole kertonut. Vai aiotaanko heiltäkin vaan ottaa?

Mutta tämä seuraava oli paha, ja koko tämän artikkelin kirjoittamisen syy:

”Töölänlahdellakin on teidän (=valtuutettujen) päättämänänne lähinnä puistoa”, sanoi PK.

Pitää paikkansa. Korpisen päättämänä siellä olisi lähinnä rakennuksia. Jos tuon lauseen tyyli yhtään avautuu lukijalle, niin siinä on koko tämänhetkisen kaupunkirakentamisen ongelman ydin ja mätä. Voiko sitä oikeastaan tuon selvemmin enää sanoa, että ”hemmetin idiootit, pilasitte mun hyvän idean”. Että virkamiehellä on otsaa harrastaa edes tuollaista herrasmiesvittuilua valtuutettujen päätöksiä arvostellessaan, on jotain mitä ei todellakaan tarvitse sietää!

Kun nyt valtuusto kerrankin tässä asiassa on päättänyt niin kuin kaupunkilaiset haluavat, niin siitä vinoilee virkamies, jonka kuuluisi rakentaa kaupunkia HELSINKILÄISILLE, ei itselleen. Tämä ei nyt mene jakeluun sitten millään. Me kaikki helsinkiläiset maksamme Korpisen palkan, ja toivomme saavamme jotain muuta kuin suunsoittoa valitsemillemme valtuutetuille. Eikä koko kaupunkiakaan tarvitse yhden sukupolven aikana myllätä. Meidän on sentään yli puolimiljoonaa idioottia täällä, joiden pääasiallinen kiinnostuksen kohde ei ole virkamiesten päähänpistojen toteutuminen, vaan oman kotikaupungin pitäminen inhimillisenä. Repikää siitä. On ihan oikein, ettei Töölönlahden suuruudenhulluista ideoista tullut yhtä riviä lisää Korpisen syntilistaan, jossa on jo ennestään mm. Vuosaaren satama ja VR:n makasiinien purkaminen.

Lisää korpisesta:

http://www.ylioppilaslehti.fi/2002/020521/henkilo.html

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eli miehen sanoma liene mm. se että jos kerran haluat Helsingissä asua niin älä haikaile puistoja äläkä metsiä..huokaus. Paljon, nopeasti, tiheästi - no, sellainen se on vatsatautikin joka ennen pitkää kuivattaa aikuisen miehenkin, ja varsin nopeasti pienen lapsen tai heikon vanhuksen.

Kaj kirjoitti...

Kunpa tietäisikin "miehen sanoman"... Pääasia minusta olisi kuitenkin saada kaikki poliitikkot ja virkamiehet ymmärtämään, että kansalaismielipiteen kunnoittaminen kaupunkisuunnittelussa voisi olla hyväkin asia.