torstai 18. lokakuuta 2007

Valtava kanavapaketti

Tarviit litran maitoa, kun on päässyt loppumaan. Kaupasta löytyy, mutta samalla pitää ostaa piimää, yhden koon sukahousut, pakastebroileri, iltalehti sekä kukkakaali. Aika reilua, vai mitä?

Tilanne on kirjaimellisesti tämä, jos haluaa ostaa vain yhden maksullisen TV-kanavan. Mutta pitää ostaa vähintään kuusi, jos haluaa yhden. Helvettiäkö minä pakastebroilerilla jos olen maitoa vailla! ”Osta yksi, maksa kuusi.” Jos kerran maksan jo ”ilmaisista” kanavista YLE:lle tukun rahaa vuosittain, en välittäisi kaksinkertaistaa tuota summa millään paremmilla valtavilla kanavapaketeilla. Yksi riittäisi, yksi ainoa kanava lisää! Miksen saa ostaa vain yhtä kerrallaan?

Mitähän kuluttaja-asiamies sanoisi tästä kytkykaupasta? Lue kauppaesimerkki uudelleen ja mieti sitä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, juuri tästä syystä meillä pimeni plus-teevee tänä syksynä vuoden käytön jälkeen. Hinta tuplaantui - no, olisihan siinä tullut läjäpäin kanavia mutta kun oltaisiin oltu ihan tyytyväisiä nykyisiin. Mikään asia pakkotuputettuna ei nappaa. Ei varmaan olisi teknisesti ongelma eikä mikään myydä kanavia yksittäin kuitenkaan.

Kaj kirjoitti...

Ei tekninen ongelma laisinkaan, itse asiassa Welholta taitaa saada, mutta vain kaapelissa. Taas meitä antenneja sorretaan.

Periaatteessa lupamaksun voisi poistaa kokonaan ja tarjota ilmaiset kanavat samaan hintaan kortilla. Vaan ei taida YLE uskaltaa, voisi budjetti mennä aivan kuralle...