maanantai 15. lokakuuta 2007

Tapani heräsi kesähorroksesta...

...toistaiseksi.

Hohhoijjaa, mitäs täällä tänään tapahtuu? Digitelkkari tuli. Hoitajat kohta menevät, lakkoon tai kotiinsa. Vihdoinkin iskivät nyrkin pöytään, että tämä peli ei enää vetele, nyt riittää kyykyttäminen. Kaikki sympatia ja henkinen tuki heille, olette oikealla asialla. Kukaan muu ei pidä hoitajien asioista huolta kuin he itse. Vuosikausia kestänyt vääriyys pitää korjata.

Kuulin tänään, että Norjassa hoitajilla on aivan sama palkka kuin Suomessakin, paitsi että summa maksetaan kaksi kertaa kuukaudessa. Jos yhteiskunnan sivistyksen taso edelleen mitataan siinä, miten hyvin se huolehtii vähempiosaisistaan, ja jos Suomella oikeasti menee nyt niin helvetin hyvin kuin väitetään, että rahaa tulee joka tuutista, niin näitä yhteiskunnan ja inhimillisen elämän peruspilareita on lähdettävä korjaamaan. Tai lopetataan sitten koko homma, mutta nykyinen mukamas-hoidetaan, ja mukamas-maksetaan palkkaa ja mukamas-meillä on kaikki ihan hyvin on niin ja maailman huippuluokkaa ja kaikkea, yms. kusetussysteemit pitää lopettaa.

Liikenneturvallisuus menee yhä vaan huonommaksi. Ihmiset kaahaa ihan sikana ja ruumiita tulee. Kiinalaisella lapsityövoimalla rakennettuja puoli-ilmaisia marketista ostettuja mopoja on kaikki paikat piukassa, ja ajavat missä sattuu miten sattuu.

Helsingin kaupunkisuunnittelu on edelleen perseestä, joskin toivoa paremmasta on, Pää-pirun vaihdoksen takia. Voi tietysti mennä ojasta allikkoonkin. Soininvaara on Tapanin virallinen suosikki tehtävään. Hän on omilla teoillaan osoittanut ymmärtävänsä muitakin arvoja kuin vain rahan. Ode puikkoihin, niin hölmöily loppuu! Koska kuitenkin puoluetaustaa pidetään tärkeämpänä valintakriteerinä näihin tehtäviin kuin osaamista ja asiantuntemusta, Ode taitaa olla heikoilla, valitettavasti.

Jenkit viittaa edelleen virallisesti kintaalla ilmastonmuutokselle, vaikka sielläkin kaikki muut paitsi liittovaltion hallinto ymmärtää ongelman ja toimii liittovaltion hallituksesta riippumatta asian hyväksi. Tapanin virallinen kanta on, että Al Gore USA:n seuraavana presidenttinä voi olla oikeasti pelastus koko maailmalle. Mies todennäköisesti keskittyisi edeltäjäänsä enemmän oikeasti tärkeisiin asioihin, eikä vain rähisemään Lähi-idässä. Lähtökohta valituksi tulemiselle on ainakin hyvä, olihan Gore jo edellisen kerran suositumpi kuin istuva presidentti. Vaalimatematiikka on perseestä muuallakin kuin meillä. Toisaalta, olisiko mies presidenttinä ehtinyt keskittyä Epämiellyttävä totuus -elokuvan tekemiseen ja höyryämään ilmastoasiasta yhtä ansiokkaasti kuin nyt on ehtinyt tekemään.

Oscar-voittaja sekä nobelisti pressana olisi aika kova juttu. Onnea Gorelle!

Ei kommentteja: