lauantai 8. joulukuuta 2007

Älkää syyttäkö huoltomiestä!

Nokian elämä on sekaisin ihmisten juotua paskavettä. Nyt syylliseksi on paljastunut huoltomies, joka oli avannut väärän venttiilin. Niin sitä pitää.

Kuka idiootti on käskenyt asentaa venttiilin, jolla paskavedet saa puhtaan veden sekaan? KUKA!? Hän se syyllinen on eikä huoltomies. Tehnyt rikoksensa jo ties kuinka monta vuotta sitten. Aivan kuin sähköasennusten tekijä on vastuussa töistään hamaan tulevaisuuteen saakka. Jos joku saa tällin ja kuolee virheellisen sähköasennuksen takia, asennuksen tekijä kaivetaan esiin ja viedään raastupaan. Niin pitää tehdä nytkin, sillä järjestelmä joka sallii tällaisen "väärän venttiilin avaamisen" on täysin perseestä eikä sellaista olisi saanut koskaan rakentaa.

Kuinka monta vastaavaa aikapommia maamme kunnallistekniikassa kaiken kaikkiaan on? Sellaisia venttiileitä tai muita systeemeitä, jotka vain odottavat onnetonta huoltomiestä joka tekee vahingossa jotain mitä ei olisi pitänyt tehdä, ja saa syyt niskoilleen. On vain ajan kysymys milloin ne paljastuvat itsestään, ellei niitä löydetä sitä ennen muulla tavoin. Aivan varmasti samanlainen moka on mahdollista muuallakin, siitä ei ole epäilystäkään.

On siis aika tehdä riskikartoitukset kaikissa maamme vesilaitoksissa, penkoa esiin kaikki mahdolliset ja mahdottomat virhetoiminnot, jotka voivat johtaa samanlaisiin tilanteisiin. Paskaveden joutuminen vesijohtoon on täysin tuomittavaa ja riskinä sietämätön. Sellaiselle riskille on tehtävä jotakin.

 

Ei kommentteja: